Hlavní obsah

V Montrealu chtěli parádní vánoční strom, moc se jim to ale nepovedlo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční strom bývá většinou chloubou každého města a při jeho výběru se věnuje velká pozornost tomu, aby byl opravdu krásný. Stejně postupovali letos v kanadském Montrealu, kde chtěli trumfnout strom v New Yorku. Ale vůbec se to nepovedlo...

Foto: Alex Wroblewski, Reuters

Takto vypadá vánoční strom v New Yorku, kterému se v Montrealu chtěli podle kanadských médií vyrovnat...

Článek

Jedle balzámová, stojící v centru, se stala terčem posměchu ihned po svém vztyčení u rušného Place des Arts. Kromě toho, že strom není zrovna mohutný, je totiž navíc i křivý.

... a takto to dopadlo...

V Montrealu se chtěli letos vytáhnout, kanadská metropole totiž slaví příští rok 375 let od svého založení, a tak podle listu Montreal Gazette bylo záměrem mít nejvyšší vánoční strom v Severní Americe. Ani to se ale nepodařilo. Strom má sice úctyhodných 26 metrů, jenže v New Yorku letos před Rockefellerovým centrem mají strom vysoký hned 28 metrů, což je podstatně víc než obvyklých zhruba 22 metrů.

Phillippe Pelletier, který pracuje ve společnosti, jež strom dodala, pro stanici CTV News uvedl, že je těžké najít takto vysoké stromy, a tento je podle něj dobrý. Mnoho místních s ním ale nesouhlasí. Jedna z obyvatelek města pro stejnou stanici uvedla, že strom je ve skutečnosti ještě ošklivější než na fotkách.

Strom navíc není ani rovný.

Tak ošklivý, až je hezký

„Jsem opravdu zklamaná, není hezky ozdobený a je moc tenký. Myslím, že starosta by ho měl vyměnit. Hodně jsem cestovala a takový strom jsem nikdy neviděla. Vypadá legračně,“ řekla listu Montreal Gazette Sonia, která pracuje nedaleko místa, kde strom stojí.

„Nelíbí se mi ani trochu. Ale vypadá to, že si na něj budeme muset zvyknout,“ postěžovala si pro National Post kolemjdoucí Louise Bernierová.

Našli se ale i tací, podle kterých je strom tak ošklivý, až je vlastně hezký. Převažuje však negativní kritika –  strom má dokonce na Twitteru účet s názvem @SapinLaid, který si ze stromu utahuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám