Hlavní obsah

V klášteře v Řecku se porvali opilí mniši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po hádce dvou opilých mnichů v srbském klášteře na posvátné hoře Athos na severu Řecka zůstal jeden vážně zraněný. Ten přesto nechce, aby byl jeho kolega trestně stíhán.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Incident se odehrál v neděli v klášteře Chilandar. Opilý mnich z Rumunska zaútočil na svého - rovněž opilého - souputníka z Běloruska rukama, nohama a také plastovou lahví. Útočník čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví, informovala řecká veřejnoprávní stanice ERT.

Bělorus byl převezen do nemocnice ve městě Polygyros, kde se zotavuje ze zranění obličeje. Uvedl, že nechce, aby byl jeho kolega stíhán, a původně ani nechtěl, aby ho lékaři vůbec ošetřovali. Útočník byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví.

Srbský klášter Chilandar je jedním z dvaceti pravoslavných svatostánků na Svaté Hoře, jak se oficiálně jmenuje mnišská autonomní republika na řeckém poloostrově Chalkidiki. Založen byl v roce 1198 z iniciativy svatého Sávy, významného středověkého vladaře a prvního srbského arcibiskupa.

Thajský chrám zůstal prázdný. Testy u mnichů odhalily pervitin

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám