Hlavní obsah

V Keni padali z nebe naháči

– Keňa

Parta Britů se rozhodla, že se svlékne do naha a vyskočí z letícího letadla. Nad keňskou pláží tak tento týden létali vzduchem naháči. Cílem akce bylo nejen vytvořit další světový rekord, ale i pozvednout náladu lidem v Británii, kteří by byli znechuceni politickou situací.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Keni padali z nebe naháči Video: Reuters

 
Článek

Pete Sharwood-Smith, Gary Lincoln-Hope, Pete Cheek a Olly Aylott vyskočili ve čtvrtek z letadla 6830 metrů nad keňskou pláží. Kromě rozveselení místních i doma chtěli také dosáhnout světového rekordu – v největším „nahém” seskoku.

Guinnessova kniha světových rekordů ovšem disciplínu jako nahatý parašutismus neuznává. Zakladatel společnosti na podporu tohoto nudistického skydivingu v USA Jeff Dawson nicméně uvedl, že dosud nejvyšší takový seskok se uskutečnil z výšky 5500 metrů, tudíž Britové rekord překonali.

Čtveřice kromě toho uvedla, že recesí chtěli pobavit lidi ve své zemi, kteří by byli podobně jako oni znechuceni politickou situací, konkrétně výsledky loňského hlasování o vystoupení Británie z EU i nedávných parlamentních voleb, v nichž znovu zvítězili konzervativci.

Reklama

Výběr článků

Načítám