Hlavní obsah

Obrovské množství z Moskvy pašovaných liščích ocasů zadrželi v Istanbulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Více než 10 300 liščích ocasů zabavili celníci ve čtvrtek na istanbulském letišti v Turecku. Ohony se nacházely v celkem čtyřech kufrech, které patřily dvěma cestujícím přilétajícím z Moskvy. Informovala o tom agentura Reuters.

Turečtí celníci před zabavenými liščími ocasyVideo: Reuters

 
Článek

Podle prohlášení tureckého ministerstva obchodu sledovaly příslušné úřady dva cizince, první byl původem z Uzbekistánu, druhý z Řecka.

Cestující se z Moskvy do Istanbulu dopravili se čtyřmi kufry a po jejich vyzvednutí v letištní hale se okamžitě pokusili odejít, aniž by se zastavili na celní kontrole.

Při kontrole rentgenem pak vyšlo najevo, že jsou jejich kufry neobvykle plné a následná podrobná prohlídka objevila obrovské množství různě velkých liščích ocasů. Jejich cenu odhadly úřady na 1,236 milionu tureckých lir (přes 1 milion korun).

Na zadržení pašovaných předmětů se podle prohlášení ministerstva podílely týmy Celního ředitelství a Ředitelství pro pašování, které působí na istanbulském letišti.

V Brazílii zabavili 30 tun žraločích ploutví. Zemřít muselo kolem 10 tisíc zvířat

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám