Hlavní obsah

V Indii se narodilo tele se dvěma hlavami, má tři oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tele se dvěma hlavami se narodilo 10. srpna ve vesnici Navalur v indickém státě Tamilnádu. Má dva čumáky, tři oči, jednu tlamu a jeden pár uší. Veterináři se domnívali, že se zvíře dožije maximálně jednoho týdne, na světě je už ale více než měsíc a daří se mu dobře, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tele trpí tzv. polycefalií.

Článek

Podle majitele mláděte známého pouze jako Sanglimuthu byli všichni vesničané zvířetem ohromeni. „Nikdy jsme zvíře se dvěma hlavami neviděli,“ vysvětluje.

„Všichni, včetně veterinářů, se domnívali, že se dožije maximálně jednoho týdne. Nyní je však zvíře na světě už více než měsíc,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

Vesničané považují narození telete se dvěma hlavami za zázrak.

Na tele se prý vesničané chodí dívat každý den. „Byli jsme ohromeni, když jsme slyšeli, že se v naší vesnici narodilo tele se dvěma hlavami. Je to zázrak,“ říká jeden z vesničanů.

Foto: Profimedia.cz

Majitel krmí tele pětkrát denně mlékem.

Jev, kdy se zvíře narodí se dvěma hlavami, se nazývá polycefalie. Vzniká tak, že se jednovaječná dvojčata začnou rozdělovat, ale proces následně ustane. Mláďata se většinou dožívají několika týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám