Hlavní obsah

V indické restauraci sedí hosté mezi skutečnými hroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhledem k tomu, že podnik The Lucky Restaurant v indickém městě Ahmadábád funguje již mnoho let, bude mezi zákazníky dost populární. A to navzdory tomu, že se tam sedí mezi hroby.

Foto: Profimedia.cz

The Lucky Restaurant v indickém městě Ahmadábád

Článek

Hroby v podniku Lucky Restaurant nejsou žádná rádoby originální dekorace, jsou opravdové. Nelze na nich najít žádná jména, ale podle obecně rozšířené teorie v nich leží následovníci muslimského světce ze 16. století.

Restaurace totiž stojí na místě bývalého hřbitova, přičemž výběr této lokality nebyl podle webu Atlas Obscura cílený. Majitel podniku Krišnan Kutti si totiž pořídil pozemek, kde si chtěl otevřít vlastní restauraci, ale původně vůbec nevěděl, o jaké místo ve skutečnosti jde.

Když to však zjistil, nenechal se odradit a svůj podnik skutečně otevřel. Hroby však nijak nezakryl, protože došel k závěru, že by mohlo jít o vyhledávanou atrakci. Aby však nedošlo k jejich poškození, obehnal je pouze kovovými plůtky, které mají zamezit tomu, aby se zákazníci hrobů dotýkali.

V restauraci je podle některých zdrojů dvanáct hrobů a všem se dostává té nejlepší péče. Personál je tak každý den čistí a nezřídka je také zdobí květinami, a to nejen kvůli úctě k zesnulým, ale také proto, že majitel došel k přesvědčení, že jíst mezi hroby přináší lidem štěstí. Odtud také pochází název restaurace.

Přinejmenším jednomu člověku tento podnik štěstí skutečně přinesl, a to samotnému majiteli. V posledních deseti letech se totiž z tohoto místa stala hojně navštěvovaná kuriozita, takže o zákazníky zde nouze není.

Anketa

Vadilo by vám při návštěvě restaurace, že sedíte mezi hroby?
Ano, je to morbidní
79,7 %
Bylo by mi to jedno
12 %
Ne, je to prima nápad
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 684 čtenářů.

Nakvašení pesimisté vítáni. Hospoda v Tokiu vznikla pro zákazníky s negativními emocemi

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám