Hlavní obsah

V hotelu Pupp hostí zvířata i na Silvestra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V proslulém karlovarském Grandhotelu Pupp nekončí zvířata jenom v kuchyni coby budoucí pokrm mlsných hostů. Mnohdy jsou tam váženými návštěvníky, jejichž úlohou je hosty nikoliv nasytit, ale pobavit. Ani na Silvestra nebude zvířecí host chybět. Při letošním veselení jistě mnohé překvapí leopard.

Článek

"Bude bez náhubku, ale na vodítku. Takže by mělo vše proběhnout hladce. Nikdy v minulosti problémy nebyly, snad jen s tím slonem. Klidně vkráčel do sálu, odvedl tu svou práci a zase v klidu odcházel. Jenomže pak se nám zasekl právě před kuchyní, kde ho asi něco vyděsilo. Trvalo pěknou chvíli, než jsme ho přiměli k odchodu," vzpomínal generální ředitel Grandhotelu Roman Vacho.

Vedení hotelu se snaží vyjít vstříc

Konzervativní Pupp sice není zrovna na zvířecí exhibice tím pravým místem, ale obchod je obchod. Pokud si některá firma pronajme jeho prostory, zejména skvostný Slavnostní sál, snaží se jí vedení hotelu vyjít vstříc i v případě programu.

"Nejdříve jsme byli poněkud rozpačití, když jsme se dozvěděli, že by měla ve Slavnostním sále vystupovat zvířata. Ukázalo se ale, že to při troše dobré vůle jde zařídit. Dnes už nás téměř nic nepřekvapí," poznamenal Vacho.

Zvířecí účinkující už tradičně patří k velkolepému Bálu festivalu, který je každoročně první akcí ohlašující Mezinárodní filmový festival. Každý rok je laděn podle některého z filmů.

Hotelem poletovali jestřábi a orli

Ze zvířat, která v několika málo uplynulých letech Puppem prošla, by byla už malá zoologická zahrada, řekl Roman Vacho.

A tak třeba při Noci na Karlštejně poletovali hotelem vycvičení jestřábi a orli. Jindy zase mezi hosty projížděl Limonádový Joe na svém bělouši. Při bálovém ztvárnění Mrazíka přijela kára tažená čuníky, navlas stejně jako v pohádce. "To bylo náročnější, za nimi byla v pohotovosti úklidová četa, protože zvířeti v něčem zkrátka neporučíte," řekl ředitel.

Patrně největším zážitkem pro něj bylo, když při jedné akci vkráčel do sálu mezi užaslé hosty slon. A jedna česká banka si na svou recepci dokonce přivezla symbol ze znaku, živého lva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám