Hlavní obsah

V dražbě originálních předmětů z Titaniku se objeví i deka přeživší cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. dubna tomu bude přesně 110 let ode dne, kdy se ke dnu poroučel slavný Titanic. V Belfastu nedaleko loděnice Harland and Wolff se budou na konci dubna dražit předměty přeživších. K mání bude například přikrývka z lodi, která patřila cestující Molly Brownové.

Foto: Bloomfield Auctions

Předměty, které budou 26. dubna součástí aukce v Belfastu.

Článek

Předměty, které budou součástí dražby, jsou spojené převážně s Molly Brownovou a Elsie Bowermanovou. Obě ženy přežily v roce 1912 jednu z nejznámějších námořních katastrof, během níž zemřelo více než 1500 lidí.

„Budeme dražit například vyšívanou deku společnosti White Star Line, kterou měla paní Brownová na palubě. V nabídce bude třeba také gravírovaná krabička na drobnosti, kterou dostala od svého manžela po tragédii v New Yorku,” uvedl Karl Bennett, ředitel společnosti Bloomfield Auctions, která aukci pořádá.

Kromě těchto předmětů budou mít zájemci možnost získat třeba medaili Čestné legie, kterou Brownová dostala za charitativní činnost během první světové války.

Chystá se další turistická expedice k Titaniku. Lístek vyjde na miliony korun

Cestování

Brownová na Titaniku cestovala v první třídě, dostala se do záchranného člunu číslo 6 a ve slavném filmu Jamese Camerona z roku 1999 byla vykreslena jako žena, která nabádala ze záchranného člunu k pomoci dalším lidem. Ve skutečnosti na palubě také pomáhala s organizací evakuace.

„Tato aukce bude fantastickou příležitostí získat něco z jedné z nejkrásnějších lodí, která byla kdy postavena,” dodal pro BBC Bennett.

V aukci budou kromě pozůstalostí z Titaniku i předměty z jiných lodí. Kdo by nechtěl mít doma třeba lehátko z paluby Lusitanie, která byla potopena v roce 1915 německou ponorkou?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám