Hlavní obsah

V době úmrtí královny se nad Buckinghamským palácem rozzářila duha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle vyjádření britské královské rodiny zesnula královna Alžběta II. ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Veřejnost pouze věděla o jejím špatném zdravotním stavu a scházela se před Buckinghamským palácem, aby jí vyjádřila podporu. V tu dobu se nad palácem rozzářila duha. Shoda náhod, která ale pro mnohé byla symbolem a dojemným rozloučením.

Nad Buckinghamským palácem se objevila duha.Video: Reuters

 
Článek

Ještě během odpoledne řada lidí brala duhu jako šťastné znamení, které se objevilo krátce poté, co se nad Londýnem rozestoupila mračna, a doufali, že problémy 96leté královny nejsou tak vážné.

Okolo půl osmé večer středoevropského času královský palác oznámil, že Alžběta II. zesnula odpoledne v pokoji a v kruhu své rodiny.

Alžběta II., odešla nejdéle vládnoucí britská panovnice

Zahraniční

Zemřela Alžběta II.

Zahraniční

Duha tak byla spíš znamením loučení s nejdéle vládnoucí panovnicí v historii země. Duha se rovněž objevila nad hradem Windsor.

Británie se ve čtvrtek večer zahalila do smutku. Veřejnoprávní stanice BBC přerušila pravidelné vysílání a zahrála národní hymnu v instrumentální verzi. Její nový název po změně panovníka zní: God Save the King, tedy Bůh ochraňuj krále.

Reklama

Výběr článků

Načítám