Hlavní obsah

V Číně se narodila tygří paterčata, mají se čile k světu

Novinky, Barbora Sirová

Mimořádný přírůstek hlásí chovatelské centrum z čínské provincie Chej-lung-ťiang. Před měsícem se tam samici tygra ussurijského narodila tygří paterčata. Je to vzácnost, samice této kočkovité šelmy totiž většinou přivedou na svět jen dvě nebo maximálně čtyři mláďata. Pět jich přežije zřídkakdy. Tito malí tygříci se ale mají čile k světu a rostou jako z vody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínské chovné stanici se narodila paterčata tygra ussurijskéhoVideo: Reuters

 
Článek

Měsíční tygří paterčata vychovávají v chovatelském centru v Charbinu, hlavním městě provincie Chej-lung-ťiang na severovýchodě Číny.

Na svět je přivedla samice tygra ussurijského. Tygři tohoto druhu jsou největšími kočkovitým šelmami a patří mezi nejmohutnější šelmy vůbec.

Pět narozených zdravých mláďat je u tygra ussurijského velkou vzácností. V chovatelském centru jim proto věnují speciální pozornost. Veškerá péče o ně připadla místním chovatelům, protože jejich matka o ně nejevila příliš velký zájem. Takové chování však u šelem není neobvyklé.

Místní chovatelé krmí mláďata mlékem každé tři hodiny a tygříci rostou jako z vody – každý den přiberou okolo 50 gramů.

Na odchov těchto kočkovitých šelem jsou v centru specialisté, od začátku letošního jara se tu podle čínské státní televize narodilo už 56 tygřích mláďat a očekává se, že na konci srpna by jich mohlo být až 150.

Reklama

Výběr článků

Načítám