Hlavní obsah

V Číně se budoucí podnikatelé povinně učí golf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studentům ekonomie a práva na univerzitě v čínském městě Sia-men přibyl nedávno další povinný předmět - golf. Tento sport se stane jedním z nejdůležitějších, protože právě hra golfu je mezi podnikately velmi oblíbená.

Článek

Každý absolvent se napříště bude muset naučit základy tohoto sportu, protože významné dohody s obchodními partnery prý stále častěji vznikají právě na golfových hřištích - a kdo by chtěl budoucí kontrakt ohrozit tím, že se uvede špatným švihem?

Alespoň základní znalosti golfové hry začínají patřit k minimální průpravě každého byznysmena a zohlednily to i čínské vysoké školy, ačkoli golf má v Číně stále punc zábavy pro vyšší kruhy a není nijak zvlášť populární.

"Chceme studentům pomoci získat dobrou práci," tak vysvětluje změnu školního rozvrhu zástupce univerzity v Sia-men. Podobně to zřejmě vidí i v Pekingu. V srpnu totiž tamější univerzita začala pro své studenty stavět tréninkové golfové hřiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám