Hlavní obsah

V Británii vydražili 31 let starý toast prince Charlese za tisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Když princ Charles před 31 roky nesnědl snídaňový toast, služebná si ho schovala na památku. Není divu, bylo ráno 29. července 1981 a následník britského trůnu se měl poprvé oženit. Bral si Dianu Spencerovou, z níž učinil světově nejproslulejší princeznu. Toast se nyní, téměř jednatřicet let poté, dostal do dražby aukční síně Charles Hanson.

Foto: AFP PHOTO / HANSONS / PAUL TONGE, Profimedia.cz

Toast, který měl britský princ Charles posnídat v den své svatby v roce 1981, se nyní prodal v aukci.

Článek

Toast si jako suvenýr schovávala matka služebné, která v Buckinghamském paláci v roce 1981 pracovala.

„V tu dobu byla má dcera služebnou v paláci a měla za úkol sbírat po princi Charlesovi zbytky od snídaně a vynášet je z jeho pokoje. Byla jsem s ní v chodbě a viděla, jak princ Charles nechal nějaký toast na podnose. Říkala jsem si, že si schovám památku na tu svatbu a uviděla ten toast a hned mi blesklo hlavou: ‚Proč ne?‘“ svěřila třiaosmdesátiletá Rosemarie Smithová, která toast do dražby nabídla.

„O plátek chleba soupeřili dva dražitelé na telefonu. Bylo to vzrušující,“ uvedl mluvčí aukční síně Charles Hanson. Vítěz přihazovací bitvy za toast nakonec zaplatil 230 liber, což je v přepočtu asi 7,5 tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám