Hlavní obsah

V Británii řeší problém, oblíbená cukrovinka chybí v obchodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci gumových medvídků mají ve Velké Británii problém. Kvůli nedostatku řidičů nákladních automobilů je cukrovinek od německé značky Haribo nedostatek. Chybějící šóféři přidávají vrásky výrobcům a prodejcům nejen sladké neřesti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost ve svém vyjádření uvedla, že se snaží dostat zásoby do obchodů po celé Velké Británii. Kvůli nedostatku řidičů kamionů se jí to však nedaří. „Stejně jako mnoho výrobců a prodejců v celé zemi se potýkáme s problémy v souvislosti s nedostatkem řidičů na celostátní úrovni.” uvedla německá společnost, která zásobuje trh gumovými medvídky a dalšími sladkostmi.

„Spolupracujeme s partnery napříč potravinářským a nápojovým průmyslem, abychom tento problém řešili a reagovali na něj,” dodala společnost.

Nedostatek řidičů

Sdružení silničních dopravců (RHA) podotýká, že v současné době chybí ve Velké Británii přibližně 60 tisíc řidičů. V loňském roce se kvůli pandemii koronaviru nemohlo uskutečnit až 30 tisíc závěrečných zkoušek nových řidičů, připomněla RHA.

V Thajsku se do kuchyně proboural mlsný slon

Koktejl

Zatímco v minulých letech každoročně mělo o řízení nákladních vozidel zájem zhruba 70 tisíc řidičů, z čehož 40 tisíc zkoušky úspěšně složilo, vloni přibylo pouze 15 tisíc řidičů, uvedl server BBC. Řada šoférů ze zahraničních zemí se navíc kvůli pandemii vrátila do svých domovských zemí.

V Británii jezdí mnoho řidičů například z Bulharska a Rumunska, kteří už se ale na Ostrovy vracet nechtějí. „Buď si našli práci ve svých domovských zemích, nebo mají pocit, že není správné se do Spojeného království vracet, ať už kvůli brexitu, nebo pandemii,” konstatovala Kate Shoesmithová, zástupkyně výkonného ředitele Konfederace pro nábor a zaměstnávání (REC).

Reklama

Výběr článků

Načítám