Hlavní obsah

V Británii prodávají brambůrky s příchutí veverek

LONDÝN

Společnost Walkers, výrobce brambůrků, se drasticky snaží zaujmout stávající i nové zákazníky. Na trh přišla s čipsy s příchutí veverky. Firma loni v červenci vypsala soutěž, v níž žádala veřejnost, aby přišla s novými nápady na příchutě. Do finále se dostaly například příchuť smažených ryb s fretkami, křupavá kachna a zedníkova snídaně.

Článek

Kuchař Heston Blumenthal a další členové komise pak z více než miliónu nápadů vybrali šest nejlepších a pustili se do práce. Výsledky jejich úsilí se teď dají ve Velké Británii koupit buď individuálně, nebo v balení, které obsahuje vzorky všech vítězných příchutí.

"Příchutě mě naprosto fascinují. Bylo báječné, jak se britská veřejnost celým nápadem nadchla. Odezva na naši soutěž byla neuvěřitelná," řekl Blumenthal listu The Metro. Až do 1. května bude veřejnost rozhodovat, která z vítězných příchutí zůstane v prodeji. Jedno procento z výtěžku prodeje pak připadne člověku, který s nápadem přišel. Kromě toho už každý z finalistů dostal 10 000 liber (asi 300 000 Kč).

S nápadem na příchuť veverek přišel jistý muž z Hednefordu, který prý jednou viděl veverku na menu jedné restaurace a dospěl k názoru, že spoustu lidí prostě přemůže zvědavost a budou chtít veverku ochutnat. "Jemné koření ve stylu Cajun bude lidem chutnat. Ačkoliv nápad zní naprosto bizarně, chipsy jsou skvělé. A musím vás ujistit, že při výrobě chipsů nepřišly žádné veverky k úhoně," dodal vynálezce veverčích brambůrků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám