Hlavní obsah

V Británii porodila 11letá dívka, rodina o těhotenství netušila

Teprve jedenáctiletá dívka porodila ve Velké Británii dítě a podle lékařů se stala zřejmě nejmladší matkou v zemi. Ačkoliv matka i dítě jsou v pořádku, kvůli nízkému věku dívky se nyní rozjíždí vyšetřování, které má odhalit, jak mohlo dojít k oplodnění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku The Sun porodila dívka v nemocnici předčasně asi ve 30. týdnu těhotenství. Hned, jakmile bylo o matku a dítě postaráno, rozběhlo se vyšetřování, které má za cíl zjistit, jak je možné, že tak mladá dívka otěhotněla.

O těhotenství údajně neměla rodiny dívky ani ponětí, neví ani, zda nejmenovaná náctiletá vede aktivní sexuální život. Zatím není ani jisté, zda měla sex dobrovolně, či se stala obětí trestného činu.

O těhotenství nevěděla. Porodila předčasně na palubě letadla

Styl

„Byl to pro všechny obrovský šok, nyní je v péči expertů. Důležité pro tuto chvíli je, že je ona i dítě v pořádku. Samozřejmě se nabízí celá řada dalších otázek,” uvedl pro britský deník zdroj blízký rodině.

Podle lékařů se jedná o nejmladší známou osobu, která ve Velké Británii porodila dítě. Doposud se vědělo o případu z roku 2006, kdy porodila o rok starší Tressa Middletonová, kterou znásilnil její o čtyři roky starší bratr, a dítě bylo nakonec určeno k adopci.

„Při takových porodech je velké riziko zdravotních komplikací,” uvedla lékařka Carol Cooperová a doplnila, že utajené těhotenství, kdy žena ani její okolí o jiném stavu nemají ponětí, se stává zhruba u jednoho z 2500 těhotenství.

Reklama

Výběr článků

Načítám