Hlavní obsah

V Austrálii zachránili vystrašenou vačici, která uvízla na bóji uprostřed přístavu

Neobvyklý pohled se v úterý ráno naskytl obyvatelům městečka Portsea na poloostrově Mornington v australském státě Victoria. Na jedné z bójí v tamním přístavu uvízla neznámo jak vačice, která netušila, jak se z místa dostat. Zpět do bezpečí jí pomohli přivolaní záchranáři a instruktor potápění, píše deník Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Zachráněná vačice byla vypuštěna zpět do přírodyVideo: Whitecliffs Foreshore Reserve

 
Článek

„V úterý časně ráno správci parku reagovali na neobvyklou zprávu o vačici, která se držela kotvící bóje u Portsea Pier. Surfová prkna a neopreny nebyly po příjezdu potřeba, neboť Luke z RedBoats klukům při záchraně zvířete pomohl,” napsali na svůj Facebook zástupci tamní přírodní rezervace Whitecliffs Foreshore Reserve.

„Byla to nejspíše první a poslední vačice, kterou jsem viděl na kotvišti. Bylo to legrační,” řekl Daily Mailu Luke English, instruktor potápění, jenž záchranářům při záchraně zvířete asistoval

Společně se na lodi k vačici opatrně přiblížili, aby ji následně chytili do sítě. Vylekané zvíře skočilo do vody, i přesto se jej však trojici záchranářů nakonec podařilo chytit.

„Jakmile jsme ji dostali zpět na souš, prohlédli jsme ji a zdálo se, že je zdravá. To umožnilo její pozdější vypuštění zpět do volné přírody,” píše se dále v příspěvku přírodní rezervace.

Reklama

Výběr článků

Načítám