Hlavní obsah

V Austrálii uvažují o zákazu opalování nahoře bez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Pořádný rozruch vyvolal v Austrálii návrh jednoho křesťanského poslance na zákaz opalování "nahoře bez" ve státě Nový Jižní Wales. Opalování bez horního dílu plavek je totiž na plážích v hlavním městě státu Sydney již po desetiletí naprosto běžné, napsala dnes agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Odhalení horní části ženského těla může být brzy na australských plážích trestné.

Článek

O návrhu jako první informovaly na své úvodní straně místní noviny The Daily Telegraph a reakce kritiků na sebe nenechaly dlouho čekat. Navrhované opatření je podle nich zbytečné a odvrací pozornost od věcí, které jsou skutečně důležité.

Návrh zákona má být v parlamentu Nového Jižního Walesu představen v příštích týdnech. Šance, že by prošel, je ale mizivá. Předsedové obou nejsilnějších stran v australském státě již prohlásili, že nechají na rozhodnutí místních správ, kde stanoví hranice přiměřeného odívání.

Avšak duchovní Fred Nile, předseda minoritní křesťanskodemokratické strany, považuje návrh za důležitý dodatek k existujícímu zákonu, který zakazuje nahotu. Australská obecní zastupitelstva mohou lidi pokutovat, pokud jsou nazí na plážích, které nejsou označené jako nudistické. Žádné zastupitelstvo však nepovažuje ženy "nahoře bez" za nahé.

"Zákon by měl být jasný," řekl Nile deníku The Daily Telegraph. "Musí v něm stát: 'odhalení ženských prsou na plážích bude zakázáno'," dodal.

Starostka Sally Bettsová, v jejímž obvodu leží světoznámá pláž Bondi Beach, byla prý zděšena, když se dozvěděla, že poslanci budou rozhodovat o takovém návrhu zákona v době, kdy Sydney čelí mnohem větším sociálním problémům.

"Máme tu násilí pod vlivem alkoholu, nezletilé, kteří pijí, a případy asociálního chování na veřejnosti. To jsou skutečně závažné problémy," sdělila Bettsová rozhlasové stanici Fairfax Radio Network. Dodala, že si obyvatelé jejího obvodu nikdy na ženy bez vrchního dílu plavek nestěžovali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám