Hlavní obsah

V Anglii se konalo mistrovství světa ve slepičích závodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční událost se odehrála v sobotu ve venkovské hospodě s názvem Barley Mow v malé anglické vesničce Bonsall poblíž národního parku Peak District. Na startovní čáru se zde postavily ty nejrychlejší slepice na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Anglii se konal světový šampionát v běhu slepicVideo: Reuters

 
Článek

Na trati vždy závodí asi 30 až 40 slepic. Závod je řízen přísnými mezinárodními kritérii - při startu musí mít každá slepice oba pařáty na startovní čáře, během závodu je pak zakázáno klování.

V oblasti mají slepičí závody dlouhou historii, ty nejpopulárnější dříve probíhaly v nedaleké vesnici Ible. V Barley Mow se začalo závodit před devětadvaceti lety, když se tehdejší majitel hospody Alan Webster rozhodl tuto starou tradici znovu oživit.

Ve vesnici Bonsall je to bezesporu největší událost roku, která letos přilákala několik stovek diváků. Nejrychlejší slepicí na světě se stal opeřenec s názvem „Cooked it" s časem pod pět sekund. Druhé místo obsadila vítězka z minulého roku - slepice jménem „Pluckedit".

Trenérem vítězkyně je devítiletý chlapec Jack Allsop z vesnice Ible. Ten vlastní dokonce celou sbírku závodních slepic a z vítězství se radoval už počtvrté. Titul nejrychlejší slepice na světě si odnesl i v letech 2013, 2015 a 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám