Hlavní obsah

Útlá servírka zvládne na Oktoberfestu roznést 13 tupláků najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci letošního ročníku pivních slavností Oktoberfest nevychází z úžasu, když vidí servírovat zlatavý mok Verenu Angermeierovou. Třicetiletá číšnice pobere najednou třináct tupláků uspořádaných do tzv. pivní věže, a stala se tak hvězdou tradičního festivalu, který každoročně přitahuje miliony lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Deník Bild spočítal, že třináct řádně načepovaných mázů váží celkem nejméně 30 kilogramů. Pro Verenu, jejíž tělesná schránka čítá 50 kilogramů a 159 centimetrů výšky, žádný problém.

Videozáběry, jak s pendluje mezi výčepem a plně obsazenými stoly, se staly jedním z hitů na sociálních sítích.

„I když u stolu sedí jen osm hostů, objednají si 13 mázů, jen aby si mě mohli natočit s pivní věží,“ řekla listu Verena. Nikdo prý neřeší, že letos se cena jednoho tupláku vyšplhala už na 14,50 eura (354 Kč).

„Samozřejmě se to pak odrazí i na obratu a spropitném,“ pochvaluje si číšnice, která každý rok od dubna do října pracuje jako servírka při různých bavorských lidových slavnostech. Při Oktoberfestu na Tereziánské louce za jednu směnu naběhá v průměru 15 kilometrů.

Práce obsluhy na Oktoberfestu je fyzicky velmi namáhavá a vyžaduje zkušenost, aby všechny mázy bezpečně přistály na stolech návštěvníků.

Číšnice se přitom nestarají jen o přísun, ale i o odnášení vypitých sklenic a musí také hosty zkasírovat, takže mnohé z nich proto po směně padnou na postel „mrtvé“.

Při všem tom shonu musí zůstat k hostům přátelské a zdvořilé. Někdy je to pro servírky v dirndlech a s vyzývavými dekolty opravdová výzva, když vidí, jak někteří mužští návštěvníci v náladě mají problém udržet ruce na stole.

V Mnichově začal Oktoberfest, tuplák piva stojí téměř 400 korun

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám