Hlavní obsah

Úřední šiml: Policejní příručka pro jízdu na kole má 93 stran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Policejní ředitelství v Británii se dočkalo výsměchu, když se ukázalo, že chce policistům rozdat dvoudílnou příručku o rozsahu 93 stran. Celý tento klenot měl být věnován tomu, jak správně jezdit na kole.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oficiální postoj k policejnímu výcviku jízdy na kole podává mimo jiné vyčerpávající popis toho, jak správně brzdit a sesedat. Podle listu The Sun se policisté mají dočíst i o tom, jak se správně vyhýbat kamenům na cestě a nepadat do příkopu.

Příručka varuje ochránce zákona, že by se neměli pokoušet zadržovat podezřelé, když se ještě "zabývají bicyklem". Jsou také nabádáni, aby "skenovali zadní okolí" - lidsky řečeno, aby se před změnou směru podívali přes rameno.

Až v druhém díle této cyklistické bible se nalézá diagram o "zapojení se do křižovatky", tedy o tom, jak zahýbat doprava a doleva.

O plánech na vydání této příručky se dozvěděla Aliance daňových poplatníků. Jeden z jejích představitelů Mark Wallace prohlásil: "Je to absurdní mrhání časem policistů a tisíci liber daňových poplatníků. Policisté jsou naprosto bez problémů schopni jezdit na kole. Není divu, že jich není dost v ulicích, když musejí mrhat čas a energii čtením takových nesmyslů."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám