Hlavní obsah

Umístil před obchod figurínu ve spacáku, lidé si ji pletou s mrtvým bezdomovcem

Velké pozdvižení vyvolal čin majitele charitativního bazaru v anglickému Malvernu, který před obchod vystavil figurínu ve spacáku. Ta připomíná člověka bez domova a někteří lidé si ji pletou s mrtvolou. Majitel obchodu nechce figurínu odstranit.

Foto: Profimedia.cz

Figurína ve spacáku vyvolala pozdvižení.

Článek

Charitativní obchod Amaze, který v Malvernu otevřel letos v dubnu, podporuje komunitu lidí bez domova. V rámci šíření povědomí o nelehkých životních podmínkách těchto lidí umístil vedoucí obchodu Chris Lee před obchod vedle vystavených věcí figurínu muže zabaleného v červeném spacáku.

Ačkoliv kampaň podpořil i starosta města, policii se takový čin nelíbí. Občané si údajně figurínu pletou s mrtvým lidským tělem a volají kvůli tomu na tísňovou linku. „Udělali jsme to kvůli šíření povědomí. Je to náš způsob, kterým se snažíme donutit lidi, aby se zamysleli. Nemáme v plánu figurínu odstranit,” uvedl Lee.

„Většina reakcí byla milá. Někteří lidé dokonce nosili kávu a jídlo. Starosta náš projekt schválil, takže to vypadá, že jediná policie s tím má problém,” pokračoval Lee, jenž k figuríně umístil i zarámovaný nápis: „Tady dole je to špatné místo pro vývěsku. A je to ještě horší místo pro život.”

Bezdomovců přibývá. Hlavně těch starších

Domácí

Tři dny před Štědrým dnem za majitelem obchodu přišla policie, která Leeho vyzvala, aby figurínu odstranil. „Řekli mi, že je to příliš znepokojující. Tak jsem jim odpověděl, že znepokojující je spíš tíživá situace bezdomovců,” stál si za svým Lee.

„Často objevujeme lidi bez domova schoulené u našich dveří, kteří potřebují pomoc. Je to smutné, ale je to realita,” dodal Lee.

„Náš policista s majitelem obchodu hovořil a požádal ho o upravení expozice. Kvůli ní znepokojení lidé zbytečně volají na policii v domnění, že se jedná o mrtvolu,” uvedlo v prohlášení místní policejní oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám