Hlavní obsah

Umírající dívce s Downovým syndromem se splnil sen, stala se letuškou

Novinky, nčs

Alespoň na jeden den se stát letuškou v opravdovém dopravním letadle. To bylo přání 17leté Američanky Shannie Pooserové z Jižní Karolíny. Shannie má Downův syndrom a trpí nemocí plic, která jí nedává příliš nadějné vyhlídky na budoucnost. Svého snu se ale usmívající se dívka dočkala.

Foto: Profimedia.cz

Dívka si splnila sen, stala se letuškou

Článek

Se splněním snu pomohla dívce společnost American Airlines.

V leteckém stejnokroji této společnosti, nalíčená jako správná letuška a stejně tak i usměvavá. Tak svůj vysněný den strávila dívka, kterou při tom mohla sledovat i její rodina, jež měla v letadle rovněž místa.

Shannie vykonávala běžné procedury spojené s odletem letadla. Pomáhala se zapínáním bezpečnostních pásů, předváděla bezpečnostní ukázky a došlo i na roznášení občerstvení.

Dívku trápí nemoci dýchacích cest

„Užíváme si každou vteřinu, kterou máme,” říká dívčina matka Deanna Pooserová. Matka celkem pěti dětí uvedla, že Shannie bojuje s několika poruchami dýchacích cest.

„Nejvíc trpí v noci, dusí se, a tak je přes den unavená, takže moc aktivit nestihneme. O to víc si vážíme toho, že se povedlo splnit naší dceři sen stát se opravdovou letuškou,” dodala Pooserová.

Foto: Profimedia.cz

Dívka si splnila sen, stala se letuškou

Sestavili seznam

Ačkoliv se letuškou stala Shannie jen na jeden den, je to pro ni naprosto splněný sen. „Je úžasná, má velkou sílu bojovat se svojí nemocí a já sama od ní čerpám energii. Náš příběh sdílíme, aby si lidé uvědomili, že se vyplatí bojovat za své sny, i když k tomu nejsou ideální podmínky. Sny nemají hranice a splnit se může téměř cokoliv,” dodala na závěr matka, jež se svojí dcerou sestavila seznam věcí, které chtějí zvládnout.

Stát se letuškou si mohou ze svého seznamu úspěšně odškrtnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám