Hlavní obsah

Ulovená kachna v lednici po dvou dnech obživla

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TALAHASSEE

Kočka má údajně devět životů, ale kachna minimálně dva. Rozhodně tedy jedna floridská, která po dvou dnech v lednici obživla i přesto, že ji k zemi skolily broky místního vášnivého lovce. Když uloveného ptáka chtěla manželka lovce připravit k obědu, nestačila se divit. Otevřela lednici a kachna na ni mrkala živá.

Článek

"Mužova žena šla zkontrolovat lednici, protože nefungovala správně. Když otevřela dveře, podíval se pták nahoru na ni. Vykřikla a utekla za dcerou, jíž pak přinutila, aby kachnu odvezla do nemocnice," vyprávěl místní veterinář Laina Whipple.

Ptáka odvezli majitelé do útulku pro raněné ptáky Goose Creek Wildlife Sanctuary, kde ji odborníci ošetřili rány na křídle a noze. Veterinář azylového zařízení David Hale potvrdil, že kachna sice přežije, ale do volné přírody se vrátit nikdy nebude moci.

Zpomalený metabolismus a nepříliš nízká teplota v lednici umožnila kachně přežít. Lovec ji totiž nezasáhl žádný životně důležitý orgán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám