Hlavní obsah

Ukrajinské sestřičce mina utrhla obě nohy, přesto si zatančila na vlastní svatbě

Třiadvacetiletá Oksana z ukrajinského Luhansku přišla po šlápnutí na minu o obě nohy a čtyři prsty na ruce. Lékařům se podařilo Oksaně zachránit život a ve lvovské nemocnici nyní došlo dokonce i na svatbu a první tanec.

BEZ KOMENTÁŘE: Při invazi přišla 23letá Ukrajinka o obě nohy, po měsíci se provdala ve lvovské nemocniciVideo: First Medical Association of Lviv via Storyful, AP

 
Článek

Oksana, která před ruskou invazí pracovala jako zdravotní sestra, utrpěla vážná zranění na konci března, když se vracela se svým přítelem domů v Ruskem okupované oblasti.

Po šlápnutí na minu podstoupila čtyři operace, během kterých se lékařům podařilo zachránit Oksaně život. Později byla převezena do nemocnice v západoukrajinském Lvově.

Svatba v maskáčích. V Kyjevě se stali manželi voják s vojákyní

Válka na Ukrajině

A právě ve lvovské nemocnici na oddělení chirurgie se Oksana, matka dvou dětí, dočkala svatby, na kterou si za šest let známosti s přítelem Viktorem nenašli prostor.

Na obřadu, který natočila jedna ze sestřiček, nechyběly tradiční bílé šaty ani dort, který upekli zaměstnanci nemocnice. Pár si rovněž za potlesku přihlížejících zatancoval, i když tančil hlavně Viktor, který držel Oksanu v náručí. Štěstí popřál novomanželům i ukrajinský parlament, který sdílel příběh na sociálních sítích.

Oksanu nyní čeká rekonvalescence, dočká se protéz a bude se znovu učit chodit. Další léčbu by měla mladá žena podstoupit v Německu.

Reklama

Výběr článků

Načítám