Hlavní obsah

U japonského ostrova našli podivný stroj. Komu patří, je záhadou

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na břehu japonského ostrova Taketomi objevil tamní obyvatel podivný bezpilotní dron, který zřejmě havaroval. Zhruba šest metrů dlouhý stroj ale nenese téměř žádné známky poškození, není znám ani jeho majitel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na malém japonském ostrově našli záhadný bezpilotní dronVideo: Reuters

 
Článek

Dron objevil v úterý obyvatel ostrova Uema Manabu a ze svého objevu byl patřičně znepokojený. „Necítím se zrovna bezpečně, když něco takového může létat a havarovat nad naším ostrovem,“ citovala jeho obavy agentura Reuters.

Na oranžový stroj s číselným označením upozornil Manabu pobřežní hlídku. „Opravdu by mě zajímalo, co to je, a hlavně, co to tady dělá,“ řekl Manabu.

Japonské ministerstvo obrany uvedlo, že se může jednat o dron, který se využívá během vojenských cvičení jako cvičný cíl. Konkrétně by mohlo jít o dron Beechcraft MQM-107 Streaker.

Podle Reuters ale úřady prefektury Okinawa kontaktovaly armádu USA, která má v blízkosti několik základen, Spojené státy však měly popřít, že by takovým strojem disponovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám