Hlavní obsah

Tygřici vyhnaly povodně, unavená klesla do postele

Dillí

Vyčerpaná tygřice, kterou ve čtvrtek vyhnaly v Indii povodně z národního parku, vešla ve státě Asám do domu a tam zamířila do postele, kde ulehla. Na místě pak zasahovali ochránci přírody, kteří jí připravili cestu, po které by mohla odejít, až si odpočine. Tygřice ji využila a zamířila k lesu, uvedla stanice BBC.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Tygřice byla poprvé spatřena v úterý asi 200 metrů od rezervace Kaziranga, kde povodně zabily nejméně 50 zvířat. Pohybovala se u rušné dálnice. Nakonec zamířila do blízkého domu, kam vešla asi v 7:30 místního času. Když to jeho majitel Motilal viděl, i s rodinou utekl. Tygřice se mezitím uvelebila na posteli.

Na místo zamířili ochránci přírody v čele s Rathinem Barmanem. Ti připravili cestu, po které by mohla odejít, a také uzavřeli dálnici. Tygřice v 17:30 tuto únikovou cestu využila.

„Byla velmi vyčerpaná a pěkně si celý den zdřímla,“ řekl Barman BBC a dodal: „Skvělé bylo, že ji nikdo nerušil, takže mohla odpočívat. V této oblasti panuje velký respekt k divoké přírodě. Majitel obchodu řekl, že uchová povlečení a polštář, na kterém odpočívala.“

V místní rezervaci žije asi 110 tygrů.

Indické státy Asám a Bihár nyní zpustošily povodně způsobené monzunovými dešti. Vyžádaly si přes sto lidských životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám