Hlavní obsah

Tygřici Agnes z hlubocké zoo stěhují do Maďarska. Zamíří tam i její bratr Olin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

Z hlubocké zoologické zahrady odcestoval v úterý jeden z odchovaných tygrů ussurijských. Novým domovem dvouapůlleté samičky Agnes se stala maďarská Zoo Budapešť.

Foto: Romna Kössl

Stěhování tygřice Agnes z hlubocké zoo do Maďarska

Článek

„Příprava na transport i nakládka se obešly bez problémů. Veterináři stodvacetiosmikilovou tygřici před cestou uspali a provedli základní veterinární vyšetření včetně odběru krve k hematologickým a biochemickým testům. Poté chovatelé zvíře naložili do transportní bedny, pak do auta a zamířilo se do Maďarska,“ popsal stěhování tygřice Roman Kössl z hlubocké zoologické zahrady.

Foto: Roman Kössl

Stěhování tygřice Agnes z hlubocké zoo do Maďarska

Agnes se na odjezd připravovala už během uplynulého víkendu. „Byla se svou matkou ve vnitřní ubikaci. V sobotu dostala ještě krmnou dávku, do úterka ji totiž musela kvůli uspání zcela vytrávit. Od matky byla oddělena až v úterý ráno,“ řekl Martin Drha, chovatel tygrů ussurijských.

Zanedlouho za Agnes vyrazí i její bratr Olin. Pro něj je připraven výběh v Zoo Veszprém. „Stěhování tygrů probíhá na základě doporučení koordinátora záchovného programu Evropské asociace zoo a akvárií pro velké šelmy,“ dodal Kössl.

Foto: Roman Kössl

Stěhování tygřice Agnes z hlubocké zoo do Maďarska

Oba tygři se narodili v hlubocké zoo v červenci 2021. Zatímco samičku Agnes mohli návštěvníci vídat společně se svou matkou, sameček byl od nich oddělen již před rokem, protože dosáhl dospělosti a mohl by se pokusit pářit se svou sestrou či matkou.

Medvíďata ze zoo Hluboká místo spánku řádí na sněhu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám