Hlavní obsah

Tygří sirotci našli prasečí matku a pochutnávají si na jejím mléku

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajská tygří zoo Sriracha si klade za cíl ukázat, že i na první pohled velmi rozdílné druhy zvířat mohou žít společně. Na jednom místě je tak k vidění například tygr, prase a krokodýl. Osiřelá tygří mláďata zde dokonce krmí prasečím mlékem, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tygří sirotci našli prasečí matku a pochutnávají si na jejím mlékuVideo: Reuters

 
Článek

Mláďata tygra podle autora videa osiřela a zaměstnanci zoo je přidělili k prasečí matce, která sama krmí už několik selat. Podle ošetřovatelů je prasečí mléko pro tygry osvědčenou praxí.

Podle zoologické zahrady prasečí mléko mláďatům tygra prospívá a rychle po něm rostou a sílí. Prasečí matka navíc ochotně poskytuje mléko kromě selat i nevlastním strávníkům, kteří si po naplnění žaludků poblíž macechy spokojeně odpočinou.

Foto: Profimedia.cz

Tygři spokojeně žijí se selaty

Zoo Sriracha je ve stejnojmenném městě v provozu od roku 1997 a návštěvníci mají možnost vlastnoručně nakrmit mláďata tygrů, sledovat vycvičená prasata či zhlédnout krokodýlí představení.

Reklama

Výběr článků

Načítám