Hlavní obsah

Tučňák prchající před tuleněm naskočil do člunu a nechal se odvézt domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný zážitek připravil pro turisty i pro průvodce na Antarktidě jeden z tamních tučňáků. Když se snažil uprchnout před tuleněm, naskočil do jejich člunu. Tam pak v klidu vyčkal, než ho výprava odvezla zpět k ledovci za jeho hejnem, píše server listu Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tučňák skočil k výpravě do člunuVideo: Reuters

 
Článek

Tučňák kroužkový se snažil uniknout před tuleněm leopardím. To se mu podařilo v okamžiku, kdy skočil do člunu plného lidí. Výpravu organizoval 50letý průvodce a profesionální fotograf Vladimir Seliverstov z Ruska, který černého pasažéra natočil, jak se veze ve člunu.

„Fotografuji divokou přírodu přes 20 let, nikdy předtím jsem ale nic takového nezažil. I když pár mých přátel ano. Tučňáci se s lidmi docela dobře snášejí, ne však všichni. Kamarádi i moje rodina to video milují,“ citoval Seliverstova server.

Když se člun přiblížil k ledovci se stojícím hejnem, tučňák nedočkavě seskočil z přídě a rozběhl se za nimi.

Seliverstov má za sebou přes tři stovky výletů do Arktidy i Antarktidy. Když není na výpravě, žije v Rusku a věnuje se svým fotografiím. Píše také vzdělávací články pro děti o polárních oblastech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám