Hlavní obsah

„Tsunami“ zranila v čínském akvaparku 44 lidí. Rozbil se stroj na dělání vln

Vodní radovánky se pro návštěvníky akvaparku v severočínském městě Lung-ťing změnily ve chvíle hrůzy. Selhal tu stroj na výrobu vln a vytvořil jednu obří, která zranila 44 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském bazénu se porouchalo zařízení na umělé vlny a vyvolalo "tsunami", 44 lidí bylo zraněnoVideo: AP

 
Článek

Incident se odehrál zhruba dvacet minut před třetí hodinou odpoledne místního času. Mohutná vlna v nádrži pojmenované „Tsunami bazén“ spláchla nic netušící koupající se návštěvníky.

Během nehody bylo zraněno 44 lidí, 39 z nich bylo po kontrole v nemocnici ještě tentýž den propuštěno domů. Pět z nich zůstalo v nemocnici na pozorování se zlomenými žebry či nohami.

„Podle prozatímního průběhu vyšetřování byla nehoda způsobena výpadkem proudu, který způsobil škodu na kontrolním zařízení v ovládací místnosti atrakce. To vedlo k vytvoření příliš velké vlny,“ uvedlo v prohlášení vedení města Lung-ťing.

Atrakce byla během vyšetřování na dva dny uzavřena, ve středu už měla být podle zaměstnanců opět v provozu. Akvapark Jü-lung Šuej-jün byl otevřen v roce 2015 a ročně jej navštíví na 500 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám