Hlavní obsah

Trosečník zázračně přežil dva měsíce uprostřed oceánu. Pil dešťovou vodu a jedl syrové ryby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O značném zázraku může hovořit Australan Tim Shaddock, který kvůli bouři ztroskotal uprostřed Pacifiku a strávil na otevřeném oceánu přes dva měsíce. Společně se svým psem jedl syrové ryby a pil dešťovou vodu, aby se udržel naživu. Zachránila ho posádka rybářské lodi plující z Mexika.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mořeplavec, jenž žije v Sydney, vyrazil v dubnu na své lodi z Mexika. Měl namířeno do Francouzské Polynésie, ale kvůli silné bouři mu přestaly fungovat veškeré přístroje, a muž tak zůstal uvězněn kdesi uprostřed oceánu. Aby se společně se svým psím společníkem udržel naživu, musel sáhnout ke krajním řešením, tedy ke zmiňované konzumaci dešťové vody a syrových ryb. Ty chytal pomocí rybářského náčiní, které s sebou vezl, informuje Daily Mail.

Trosečníky po dlouhých dvou měsících na oceánu spatřili piloti helikoptéry doprovázející rybářskou loď. Její posádka pak Shaddocka zachránila. „Potřebuju si odpočinout a dát si nějaké dobré jídlo, protože jsem na moři strávil sám dost dlouhou dobu,“ uvedl muž. Doplnil, že o něj bylo po nalezení dobře postaráno.

Shaddocka hned na rybářské lodi ošetřil místní lékař. Podle něj musí muž začít opět normálně jíst, ale po malých porcích. Jinak byl ale jeho zdravotní stav poměrně dobrý. Na oceánu prý neutrpěl žádná zranění a nestihla ho ani žádná nemoc. Spálení od slunce se rovněž vyhnul díky provizornímu baldachýnu na lodi.

Lékař Shaddocka přirovnal k filmovému trosečníkovi Tomu Hanksovi. Podobu sdílejí mimo jiné díky dlouhým bílým vlasům a vousům, které ztracenému mořeplavci během dvou měsíců narostly.

Rybářská loď je podle Daily Mailu na cestě zpět do Mexika. Tam bude Shaddock předán do další lékařské péče.

Vlny odnesly loď i s opravářem. Na moři strávil 24 dnů jen o kečupu a bujonu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám