Hlavní obsah

Trosečníci přežili čtyři dny na širém moři na polystyrenových krabicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři námořníci skončili pohřešovaní po havárii nákladní lodi Zidane Express u pobřeží Indonésie minulý pátek. Ačkoliv už se všichni obávali nejhoršího, pátrací akce skončila po čtyřech dnech jako zázrakem šťastně. Námořníci přežili na polystyrénových krabicích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Námořníci driftovali čtyři dny na moři na polystyrenových krabicíchVideo: Reuters

 
Článek

Malá nákladní loď Zidane Express se čtyřmi námořníky na palubě se potopila v pátek 27. května mezi indonéskými ostrovy Saobi a Sabuntan v provincii Východní Jáva.

Pátrání bylo vyhlášeno o den později, když loď nepřiplula do své destinace. Námořníci Rusiyadi, Muhammad Ajim, Ansori a Ali Sabibi byli nahlášeni jako nezvěstní. Mnozí se však obávali, že musí být zcela jistě po smrti.

Přesto se rozjela pátrací akce, která nakonec slavila úspěch. Námořníci byli nalezeni 30. května v Balijském moři zhruba 100 kilometrů od pobřeží. Vyčerpání muži se drželi na velkých polystyrenových krabicích na led, které jim zachránily život.

Trosečníci čekali na záchranu celou noc, pomohl jim chladicí box

Koktejl

Předtím, než se loď potopila, stihli si námořníci vzít něco pitné vody, kterou střídmě popíjeli několik dní.

Pátrací týmy, které pátraly po námořnících na ploše o průměru kolem 640 kilometrů, dopravily námořníky do bezpečí. Poté, co byli vyšetřeni lékaři, vrátili se vděční muži ke svým rodinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám