Hlavní obsah

Tříletý Číňan váží šedesát kilogramů, žádná školka ho nechce přijmout

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuang-čou

Teprve tříletý Chao Siao z Kuang-čou na jihu Číny působí mezi svými vrstevníky jako obr. Hmotnost se mu vyšplhala již na třiašedesát kilogramů a jeho zoufalá matka Lin Siao nyní prosí lékaře, aby jí s hubnutím jejího syna pomohli. Několik školek poblíž jejich bydliště totiž odmítlo dítě přijmout do třídy mezi ostatní děti, protože by pro ně mohl představovat moc velké nebezpečí.

Článek

Většina školek své rozhodnutí odůvodnila jednoznačným tvrzením. Údajně by totiž hrozilo, že Chao některé z dětí zalehne, či jim kvůli svému nadměrnému vzrůstu a především váze jinak ublíží, byť neúmyslně.

„Neuvědomuje si, že je tak velký a rád si hraje. Když ho vezmu na plavání, aby trochu cvičil, jsou mu malé i rukávky,“ uvedla matka chlapce, který nyní měří 107 centimetrů.

Právo mít jen jedno dítě

Někteří lékaři se domnívají, že by Chao mohl mít poruchu růstového hormonu, jiní si myslí, že je obětí čínského práva mít pouze jedno jediné dítě. To je prý pak často extrémně rozmazlované všemi členy rodiny.

„On není jen obézní, ale také vysoký, takže kdyby se opravdu prokázala porucha růstu, mohli bychom ho začít léčit. V tomto stavu ale rozhodně zůstat nemůže, jelikož jeho srdce by takový nápor neuneslo,“ sdělil lékař Chung Lu z dětské nemocnice v provincii Kuang-tung.

Reklama

Výběr článků

Načítám