Hlavní obsah

Třicet let jezdila bez řidičského průkazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠVÝCARSKO

Statná šedesátnice klidně brázdila švýcarské silnice po dobu třiceti let, aniž by jí napadlo, že za volant by měla usedat jedině s řidičským oprávněním. Teprve v únoru se jí přilepila smůla na paty a žena již policii neunikla.

Foto: Anna Čelouchová

zámek Mníšek pod Brdy

Článek

Švýcarská řidička a čerstvá důchodkyně byla podle místního tisku zadržena na dálnici A5 v bernském kantonu, když byla policejní hlídkou podrobena běžné kontrole.

Nevěřícím strážníkům se bez okolků přiznala a prozradila, že se jí za plné tři desítky let nikdy nikdo na řidičský průkaz nezeptal.

Život bez nehody

Může se ale pochlubit tím, čím mnozí oprávnění řidiči nikoliv. Za celý svůj život nezpůsobila jedinou dopravní nehodu. Švýcarka si sice nepamatuje, kolik kilometrů od mládí autem urazila, ale ví přesně, že jich loni ujela přes 50 tisíc.

Přestože vždy praktikovala bezpečnou jízdu, za svůj přečin se bude muset brzy zpovídat soudu.

Související články

Kradeným autem se proboural až do ložnice

Vskutku dramatické probuzení čekalo jednoho rána na nic netušícího Američana, když přímo do jeho domu narazilo kradené auto, které prorazilo zeď do ložnice....

Řidič vlekl za jeepem dítě v kočárku

Řidič, který v podnapilém stavu usedl za volant svého jeepu, strh z chodníku kočárek s roční holčičkou. Přesto nezastavil a dva kilometry táhl kočárek...

Výběr článků

Načítám