Hlavní obsah

Tom Hanks se kvůli nadváze vzdal kávy

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Hollywoodský herec Tom Hanks hodlá za každou cenu zhubnout, proto se vzdal i své oblíbené kávy s mlékem. Domnívá se totiž, že právě ta může za jeho přibývající kila. Držitel dvou Oscarů propadnul kávě během natáčení jednoho ze svých posledních snímků Terminal.

Foto: Jiří Smutný

Odrůda Red velvet pěstitele Miroslava Bartoše

Článek

"Hrál jsem východoevropského uprchlíka, který přebývá na letišti a většinu svého času tráví v kavárně," připomněl Hanks, který nyní svoji oblíbenou mléčnou kávu latte vyměnil za čaj.

"Musel jsem kávu s mlékem vyškrtnout ze svých oblíbených nápojů, protože jsem jí propadl tak, že jsem vypil denně téměř dva litry mléka. Proto si teď raději vychutnávám výborný britský čaj," uvedl herec s vysvětlením, že se v kávě nebojí kofeinu, ale spíše mléka.  

Dříve hubnul snadněji

Váha osmačtyřicetiletého herce již několik let kolísá v závislosti na rolích, které právě hraje. Zatímco v roce 1993 musel hodně zhubnout kvůli roli právníka postiženého nemocí AIDS ve Philadelphii, před čtyřmi roky musel přibrat pro roli tlouštíka v Trosečníkovi.

"Tam to bylo o to náročnější, že jsem musel nejprve přibrat na sto kilo a pak během natáčení tvrdým cvičením a přísnou dietou zhubnout, abych vypadal jako skutečný trosečník," konstatoval Hanks, jenž si za výkon v tomto filmu odnesl honorář ve výši dvaceti miliónů dolarů.

"Mít nadváhu není nic příjemného. Ovlivňuje to vaše spaní, vaše nohy a samozřejmě i cholesterol. Je těžké nabraná kila zhubnout, o mnoho těžší, než když jsem byl mladý," přiznal se s úsměvem.

Reklama

Související články

Tom Hanks si užívá na řeckém ostrově

Herec Tom Hanks se potřeboval odreagovat od každodenního kolotoče ve filmovém světě, proto si v těchto dnech dopřává odpočinku na malém řeckém ostrově Paros...

Výběr článků

Načítám