Hlavní obsah

Tom Cruise napadl farmaceutický průmysl

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Populární hollywoodský herec Tom Cruise veřejně vyjádřil svůj značně nekonformní a překvapivý názor. Z podpory drog obvinil farmaceutický průmysl, rodiče a školu.

Foto: archiv Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně

Jeden z vyšívaných motivů na textilu.

Článek

Vedl ho k tomu rostoucí počet mladistvých Američanů, kteří se ve stále nižším věku potýkají se závislostí na drogách.

"Hlavní podíl viny na lavinovitém růstu narkomanů mezi nejmladší generací nenesou kolumbijští drogoví baroni, ale farmaceutický průmysl, který činí lidi závislými na psychofarmaceutických přípravcích," řekl jednačtyřicetiletý herec v rozhovoru pro filmový časopis Cinema.

Podle jeho mínění k šíření tohoto neblahého jevu přispívají zejména rodiče, kteří kvůli vlastnímu klidu, pohodlí a zájmům dávají živějším potomkům různé zklidňující preparáty místo toho, aby se jim věnovali, trávili s nimi volný čas a mluvili s nimi.

Vinu nese i škola

Z jeho hodnocení nevychází lépe ani škola, která prý v dětech většinou ubíjí jakékoli projevy vlastní individuality.

"K duchovnímu rozvoji a psychickému dozrávání žáků přispívá jen vzácně. Stále je hodnotí především za důkladné a dokonalé memorování a šprtání," konstatoval Tom Cruise.

Zároveň připustil, že se jedná o začarovaný kruh, z něhož se jen těžko bude hledat východisko.

Reklama

Související témata:

Související články

Tom Cruise: Nicole chodí s Kravitzem

Zvěsti o vztahu herečky Nicole Kidmanové s rockovou hvězdou Lenny Kravitzem, který dosud ani jeden z nich oficiálně nepotvrdil, nečekaně rozetnul Nicolin...

Výběr článků

Načítám