Hlavní obsah

Těsné a příliš krátké, kritizují v Libanonu uniformy policistek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brummana

Vlna kritiky se strhla nad novými uniformami policistek v libanonském městě Brummana. Tvoří je halenka a šortky. Ty se ovšem zdají mnohým příliš krátké a konzervativní část společnosti dává svou nevoli s novým oblečením důrazně najevo. Kritikou jsou zaplavené nejen sociální sítě, ale i úřad starosty Pierra Achkara.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V libanonském městě Brummana se hádají o délku šortek u uniforem policistekVideo: Reuters

 
Článek

„Cílem je vyslat zprávu na Západ. Chceme změnit pochmurný obraz Libanonu a pozvat k návštěvě země západní turisty. Šortky jsou přece normální letní oblečení,“ hájí starosta změnu uniforem.

Mnozí Libanonci hádky o uniformy policistek nechápou. „Této záležitosti se dává příliš mnoho pozornosti, víc, než si zaslouží. Ženy jsou většinou studentky, nedělají nic špatného. Každý nosí šortky. Na tom není nic špatného. Je léto a horko,“ prohlásil například obchodník Elie Mosawer.

Samotné policistky jsou ale nadšené. „Změna je vynikající a doufáme, že tyto uniformy budeme nosit i v dalších sezónách,“ řekla Samata Saadová.

Arabská společnost je konzervativní a oblečení v ní hraje jednu z důležitých rolí. Konzervativní muslimové považují některé odkryté části těla za urážlivé. Ženy by proto podle nich měly mít ruce, výstřih a nohy zakryté. Významná křesťanská část libanonské populace obvykle zastává liberálnější postoje.

Reklama

Výběr článků

Načítám