Hlavní obsah

Tesla se dvěma dospělými a dvěma dětmi spadla v USA z 80metrového útesu, všichni přežili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí měla v pondělí čtyřčlenná posádka vozu, který se zřítil na pobřeží u San Franciska z vysokého útesu. Všichni sice utrpěli vážná zranění, ale takřka zázrakem přežili. V místech, kde k nehodě došlo, totiž bývají podobné události skoro bez výjimky smrtelné.

Čtyři lidé přežili pád auta z téměř osmdesátimetrového útesu. Z vozu zůstal jen vrakVideo: KGO, AP

 
Článek

V sedanu značky Tesla jeli dva dospělí, devítiletý chlapec a čtyřletá holčička. Cestovali po pobřežní silnici nedaleko San Franciska v oblasti nazvané Devil’s Slide, kde k podobným nehodám dochází relativně často, většinou bohužel s fatálními následky.

Útes je totiž v těchto místech vysoký, auto se zřítilo do hloubky téměř 80 metrů.

Když svědek oznámil událost na tísňovou linku, na místo vyrazili rovnou hasiči, aby vyzvedli těla. Když se ale několik mužů začalo po lanech spouštět k vraku zaklíněnému mezi skalami, jiný člen záchranného týmu si při obhlídce místa dalekohledem všiml pohybu.

Z operace se tak rázem stala záchranná akce. Trvala několik hodin, protože situaci komplikoval déšť, kluzký povrch, silný vítr a vlny. Když se záchranáři dostali k vozu, všichni členové posádky byli při vědomí a komunikovali.

Jelikož nebylo možné otevřít dveře, museli hasiči posádku z vozu vystříhat. Děti vytáhli ven zadním oknem, nahoru na útes je dostali pomocí lan a transportního koše. Sanitky je okamžitě odvezly do nemocnice. Zranění dospělých byla horší, a tak se do akce dostal i vrtulník.

Příčina nehody se stala předmětem vyšetřování.

Auto v Číně po nárazu do hrazení vyletělo nad mýtnou bránu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám