Hlavní obsah

Tati, mně se chce kadit. Syn náměstka vběhl do rozhovoru s Českou televizí

Malé děti mají sotva pochopení pro pracovní hovory dospěláků. Zvláště pak, když je trápí v tu chvíli důležitější věci. V přímém přenosu se o tom mohli v pátek večer přesvědčit diváci České televize. Rozhovor o covidových pasech s náměstkem ministra zahraničí Martinem Smolkem přerušil jeho malý synek s urgentním požadavkem.

Hvězdou interview s náměstkem ministersva zahraničí se stal jeho synVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Náměstek ministra zahraničí pro řízení sekce právní a konzulární se v pátečním pořadu 90´ vyjadřoval o usnadnění možnosti občanů ČR vycestovat a možnosti zřízení visegrádského covidového pasu.

V jednu chvíli se ale malý chlapec dostal do záběru a náměstek už jistě tušil, že nepůjde o snadný rozhovor. Statečně ovšem pokračoval v odpovědi, než se ozvalo hlasité „Tatí“. „To budete slavný jako v BBC,“ reagovala s úsměvem moderátorka Zuzana Tvarůžková na podobnou situaci, v níž se ocitl v roce 2017 politolog Robert Kelly.

Syn následně otci sdělil, proč se dožaduje jeho pozornosti. „Tatí, mně se chce kadit!“ a následně to ještě několikrát zopakoval i divákům. Jak otec, tak moderátorka se však nenechali vyvést z rovnováhy.

Podobné případy se dějí všude na světě. Loni v červenci se do debaty, kam umístit jednorožce, zapojil dokonce i moderátor.Video: Novinky/Reuters

Náměstek Smolka se omluvil a moderátorka Tvarůžková pak jen poznamenala, že doba lockdownů přináší i takovéto momenty. „Pokud chcete, tak pokračujte,“ vyzvala pak náměstka a zbytek rozhovoru proběhl již v poklidu.

Nejde rozhodně o jediný případ, kdy děti vběhly do vysílání. Tím nejznámějším je již zmiňovaný případ profesora politologie Roberta Kellyho. Do jeho pracovny vběhly jeho dvě děti zrovna ve chvíli, kdy dával rozhovor pro BBC. Jeho žena je následně rychle z místnosti vyvedla.

Hvězdou odborného rozhovoru na BBC se nečekaně stala malá dívka

Koktejl

Úsměvná historka však vyvolala ve Velké Británii i debatu o rasismu, neboť o ženě asijského původu se drtivá většina diváků domnívala, že jde o chůvu. Ve skutečnosti to byla matka dětí a Kellyho manželka.

Loni v červenci pak odborná asistentka londýnské School of Economics Clare Wenhamová řešila v on-line rozhovoru pro BBC dopady pandemie, když za ní její malá dcerka řešila, na které poličce bude vypadat lépe obrázek jednorožce. Do debaty se zapojil i moderátor, který poznamenal, že na spodní poličce bude vypadat jednorožec lépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám