Hlavní obsah

Syn si dal z tatínka udělat konvici na čaj 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jistý John Lowndes (54) dospěl k závěru, že památku svého otce uctí nejlépe tím, že si z jeho popela dá udělat konvici na čaj. Jeho otec Ian (75) sice zemřel už před deseti lety, ale jeho syn si pořád lámal hlavu, jak s jeho popelem naložit. Deset let byl popel v krabici v předsíni domu jeho syna v Broad Haven v britském hrabství Pembrokeshire, pak dostal syn zvláštní nápad.

Článek

"Myslím, že by to naprosto pochopil. Jediná věc, která by se snad hodila ještě lépe, by byl půllitr na pivo. Každý večer, když jsem přišel z práce, našel jsem tátu buď na zahradě nebo v jeho chaloupce. Pozdravil jsem ho a pozval ho na šálek čaje. Obvykle mi udělil pár moudrých rad. Ty šálky čaje s tátou pro mě hodně znamenaly a když zemřel, moc se mi po nich stýskalo," řekl John reportérům Daily Mail.

"Mluvil jsem o tom s kamarádkou, které umřela babička. Začali jsme rozebírat to, jak truchlit, a já jí řekl, jak moc si přeji, abych si s tatínkem mohl vypít alespoň ještě jeden šálek čaje. A ona se ke mně obrátila a řekla: ´To by se dalo zařídit,´" vypráví John Lowndes.

Konvici ještě nikdo nechtěl

Kamarádka mu řekla o hrnčířské firmě Neila Richardsona jménem Here In Spirit, která vyrábí keramické urny a vázy z popele nebožtíků.

Pan Richardson k neobvyklé zakázce říká: "Konvici na čaj po mně ještě nikdo nechtěl, ale rád jsem vyhověl."

A tak může John Lowndes dál popíjet se svým tatínkem čaj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám