Hlavní obsah

Stvořil falešného mimozemšťana, skončil ve vězení

Novinky, vps
Pin-čou

Jeden Číňan z města Pin-čou se postaral o pořádný skandál. Muž označovaný pouze příjmením Li tvrdil, že zabil mimozemšťana a fotky jeho těla ukázal na internetu. Jeho webové stránky navštívily milióny lidí a dostal se i do televize. O případ se začala zajímat i policie, které Li nakonec ve středu přiznal, že si vše vymyslel. Za trest si musí odsedět pět dní ve vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan vytvořil falešného mimozemšťana, skončil za to ve vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Li na svých stránkách tvrdil, že je obchodníkem s mořskými plody a jeho koníčkem je lov zajíců. Před asi třemi měsíci prý narazil na březích Žluté řeky na skupinu pěti mimozemšťanů. Jednoho z nich zabil pomocí elektrické pasti, kterou měl připravenou na zajíce. Pro dokreslení svého příběhu dodal, že zbylí mimozemšťané se za to pomstili zapálením přilehlého lesa.

Na blogu dále psal, že mrtvého mimozemšťana vzal domů a schoval ho do mrazáku. Následující den šel svou příhodu nahlásit na policii, ale ta ho ignorovala. Minulý pátek se rozhodl zajít na policii znova, o den později navíc vše zveřejnil na internetu.

Rozpoutal senzaci

Jeho smyšlená příhoda se okamžitě stala senzací, kterou si na webu prohlédly milióny lidí. O případu informovala i různá média. Nakonec na něj svou pozornost obrátila i policie a muže si pozvala k podání výpovědi, policisté totiž v jeho příběhu viděli několik nesrovnalostí.

Vyšetřovatelé na muže, který je ve skutečnosti farmářem, zatlačili a dostali z něj pravdu. Celou historku si vymyslel a mimozemšťana sám vyrobil. Chtěl prý získat pozornost veřejnosti a přesvědčit ji, že mimozemšťané existují.

„Stále se zpochybňuje, jestli UFO a mimozemšťané existují. Ale my nadšenci do UFO věříme, že existují. Chceme, aby více lidí věřilo, že mimozemšťané jsou skuteční,“ řekl Li agentuře Reuters.

Svého činu teď lituje a tvrdí, že už nikdy nic podobného neudělá. Za svá lživá tvrzení a narušování veřejného pořádku si musí odsedět pět dní ve vězení, uvedla činská televizní stanice CCTV.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám