Hlavní obsah

Stovky cyklistů odhodily oděv a usedly na kolo

Novinky, zkr
Mexico City

Poměrně nevšední spanilá jízda cyklistů projela v sobotu mexickou metropolí. Na kolo tam usedly stovky lidí, na čemž by nebylo nic zas tak zvláštního, kdyby většina z nich nebyla jen velmi spoře oděna. A někteří dokonce na sobě neměli vůbec nic, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Naháči na kolech vyrazili do ulic Mexico CityVideo: AP

 
Článek

Jízda na kole není úplně nejpříjemnější na sedací partie ani ve vycpaných cyklistických šortkách. Účastníci happeningu World Naked Bike Ride ale zatnuli zuby a na sedla nasedli nazí, ve spodním prádle, trenýrkách či v plavkách. K vidění byl třeba i muž v rouše Adamově s maskou Donalda Trumpa na hlavě.

Cílem akce, která se koná pravidelně v různých městech po celém světě, je zvýšit bezpečnost cyklistů na silnicích a zároveň podpořit alternativní formy dopravy. Kromě toho upozorňuje na nebezpečí globálního oteplování.

„Díky této akci jsme zviditelnili cyklisty tady v Mexico City v městské krajině. Hledáme způsoby, jak zajistit, aby je lidé na ulicích více respektovali,“ uvedl organizátor jízdy v Mexico City Ulises Velazques.

„Těchto jízd se účastní zejména muži. Protože když lidé vidí svlečenou dívku, okamžitě začnou vytahovat mobily. A to není moc příjemné. Takže poměr mužů a žen tady je zhruba 80 ku 20,“ podotkla jedna z účastnic Diana Gomezová.

Poprvé se nahá jízda konala ve Španělsku v roce 2001. Účastníci se shodují na tom, že kdyby byli oblečení, nikdy by neupoutali takovou pozornost veřejnosti i médií, jako když šlápnou do pedálů bez svršků.

Reklama

Výběr článků

Načítám