Hlavní obsah

Stovka dokonalých zombie prošla městem. Účastníci se maskovali přes osm hodin

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapure

Zástup stovky lidí prošel před časem Singapurem, nejednalo se ovšem o ledajaký pochod, ale o další ukázku celosvětového fenoménu pochodů zombie. Převleky účastníků byly natolik důvěryhodné, že valná část přihlížejících naprosto netušila, co se děje, a někteří se i báli o život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zombie walk v SingapuruVideo: Reuters

 
Článek

Příprava na pochod trvá několik hodin, v Singapuru měli účastníci na přípravu osm a půl hodiny. Celá akce přitom trvá zhruba 60 minut. Pohled na některé jedince je ovšem opravdu impozantní a velmi realistický. I proto si „zombie“ pochod samotný opravdu užívají. Největší zábavou je strašit nic netušící cizince, kteří o konání pochodu nemají tušení.

„Kymácet se po městě a hrát si na konec světa je opravdová legrace, ale strašit cizince, kteří vůbec netuší, co se děje, a prchají před námi ve strachu o život, to je nepřekonatelná zábava,“ říká s úsměvem Kieren, jeden z účastníků letošního pochodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pochod zombie se konal i v kolumbijské Bogotě. Sešlo se jich asi dva tisíceVideo: Reuters

Zombie walk, neboli pochod zombie měl v Singapuru svou premiéru. Vůbec poprvé prošel v roce 2001 Sacramentem. Od té doby si akce získala tisíce fanoušků po celém světě. Například minulý rok se v Mexiko City sešlo přes 10 000 tisíc „zombie.“

Podobná akce se konala i tento srpen v New Yorku, a to na podporu oblíbeného amerického seriálu o zombie.

BEZ KOMENTÁŘE: Chodící mrtvoly vyděsily obyvatele New Yorku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám