Hlavní obsah

Stella McCartneyová má nový parfém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

"Největší inspirací pro ten parfém a mým osobním cílem byla snaha vytvořit vůni, kterou bych já sama chtěla používat," prohlásila v New Yorku britská návrhářka Stella McCartneyová, když představila svůj stejnojmenný parfém.

Foto: Marcel Vašut
Článek

"Chtěla jsem vůni, která by odrážela moji britskou stránku, něco velmi tradičního," cituje návrhářku časopis Hello. Hlavní stopou parfému je esence z růží, která má připomínat Stellinu zesnulou matku, první manželku Paula McCartneyho, Lindu. Ta měla v domě vždy vázu plnou čerstvě nařezaných růží. "Je to prostě vůně, se kterou jsem vyrostla," vzpomíná McCartneyová.

Švestkově zbarvený skleněný flakón ve stylu art déco připomíná dílo designéra Reného Laliqua (1860-1945), kterého Stella McCartneyová velmi obdivuje. Parfém nemá rozprašovač a musí se tedy nanášet tradičním způsobem. Jednatřicetiletá návrhářka toto rozhodnutí vysvětlila slovy: "Je to daleko více sexy než spray. Je na tom něco nebezpečného."

Spolu s parfémem jde do prodeje ještě tělové a pleťové mléko. Žádný ze zmíněných kosmetických výrobků nebyl testován na zvířatech, protože Stella McCartneyová je stejně jako její rodiče zapřísáhlá vegetariánka a aktivní bojovnice za práva zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám