Hlavní obsah

Stařičký kříženec získal titul nejošklivějšího psa na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž o titul nejošklivějšího psa na světě má nového vítěze. V sobotu se jím stal sedmnáctiletý kříženec jménem Mr. Happy Face. Každoroční akce se konala v americkém městě Petaluma v Kalifornii a majitelka vítěze si odnesla finanční odměnu ve výši 1500 dolarů (cca 35 tisíc korun), píše deník The New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soutěž o nejošklivějšího psa vyhrál stařičký kříženec Video: Reuters

 
Článek

Tradiční akce, která má již téměř 50letou historii a jež dle slov organizátorů „oslavuje nedokonalosti, díky kterým jsou všichni psi jedineční“, se konala po dvouleté pauze způsobené koronavirovou pandemií.

Vítězem se letos stal sedmnáctiletý pes jménem Mr. Happy Face, jehož loni v srpnu v útulku v Arizoně adoptovala jeho nynější majitelka Jeneda Benallyová.

Po probuzení našli v posteli cizího psa. Roztomilá fotka baví internet

Koktejl

„Bylo zřejmé, že si Mr. Happy Face zaslouží být šampionem. Všechny překážky, kterým musí čelit a čím si v minulosti musel projít – je to úžasné,“ sdělila deníku porotkyně Debra Mathyová s odkazem na to, že před adopcí žil pes v zanedbaných podmínkách a potýká se s nádory a neurologickými problémy.

Foto: Profimedia.cz

Vítězem soutěže o nejošklivějšího psa světa se stal kříženec jménem Mr. Happy Face.

„Než jsem ho poprvé spatřila, zaměstnanci útulku se mě na jeho vzezření snažili připravit. Varovali mě, že může pocházet z incestního páření, protože je nesmírně ošklivý,“ svěřila se jeho majitelka.

„Když jsme se poprvé setkali, byl to ten nejšťastnější tvor na světě. Přikulhal ke mně a vybral si mě. Ten den jsem se zařekla, že bude milován natolik, aby si nikdy nevzpomněl, jak hrozný byl jeho předchozí život,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám