Hlavní obsah

Štamgast u baru se nenechal rozhodit ani ozbrojeným lupičem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když do baru v americkém Saint Louis vtrhl lupič se zbraní v ruce, celé osazenstvo hospůdky Behrmann’s Tavern si poslušně lehlo na zem. Jediný, kdo zůstal na baru klidně sedět, byl jistý Tony Tovar. Ten si chtěl v klidu vychutnat pivo a cigaretu a taky tak, navzdory tomu, že na něj lupič mířil zbraní, učinil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Host totálně ignoroval loupežné přepadení baru, ve kterém zrovna sedělVideo: Reuters

 
Článek

Jako první uviděl lupiče s puškou v ruce barman Dustin Krueger. Okamžitě dal ruce nahoru a lehl si na zem. Jeho příkladu postupně následovali další návštěvníci podniku, trochu neochotně se s cigaretou v ruce sesul k zemi i Tovarův společník. Jen Tony Tovar zůstal sedět.

„Prostě jsem si řekl, už ne další grázlík, co bude zkoušet ty svoje triky,“ uvedl Tovar pro regionální televizi KSDK. „Už mě nebaví místní lidé, kteří si myslí, že můžou ovládat ostatní pomocí svých zbraní nebo agrese,“ vysvětlil okolnosti přepadení, ke kterému došlo minulé úterý.

Lupič se pokusil Tovarovi vyškubnout telefon, ale Tovar ho držel pevně a kriminálník svou snahu nakonec vzdal. Místo toho rozkázal ostatním, aby mu dali všechny své cennosti a pak se zaměřil na kasu.

Zachoval by se stejně

Zatímco vybíral peníze z pokladny, Tovar si v klidu zapálil. „Nebyl jsem znepokojený. Měl jsem hodně silný pocit, že nikoho nechtěl zranit. Že chtěl jenom peníze na drogy,“ vysvětlil Tovar.

Lupič si odnesl zhruba 300 dolarů (zhruba sedm tisíc korun) a mobily. Police ve svém prohlášení uvedla, že bylo okradeno celkem šest osob, po pachateli stále pátrá. Při přepadení nebyl nikdo zraněn.

I když přiznává, že znovu by se zachoval úplně stejně, je Tovarovi jasné, že postavit se takto člověku, který je ozbrojen a v kdoví jakém psychickém stavu, není příliš dobrý nápad. „Nedoporučil bych to nikomu,“ upozorňuje Tovar.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám