Hlavní obsah

Spor kvůli bojleru vygradoval, nájemnice našla všechny svoje věci vyhozené na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné překvapení čekalo ve středu na jednašedesátiletou Jeanette Rossovou ze skotského Glasgow. Ta objevila všechny své věci na ulici, kam je vyhodil majitel bytu, ve kterém žena posledních 15 let žila. Na pozoruhodný příběh upozornil The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Jeanette Rossová si musí hledat nové bydlení.

Článek

Rossová měla jako nájemnice s majitelem bytu zhruba pětiletý spor týkající se rozbitého bojleru. „Posledních pár dní mi říkal, ať z bytu vypadnu. Když jsem se ho ptala, jak to mám udělat s věcmi, které v bytě mám, zavěsil mi telefon. Bydlela jsem tady 15 let, vždycky jsem poctivě platila nájem,“ zdůrazňuje žena, která strávila sychravou noc na ulici mezi svými věcmi.

Majitel bytu si nebral servítky. Na zhruba desetimetrovém úseku se objevily veškeré věci nájemnice. Nechyběly ani dveře či koberce. Otázkou však zůstává, zda nejmenovaný domácí, který stihl u vstupních dveří vyměnit zámky, vůbec porušil zákon.

„Nedávno jsem mu říkala, že ho kvůli tomu bojleru dám k soudu. On mi vyhrožoval, že pokud to udělám, už se domů nikdy nevrátím,“ vysvětluje Rossová. Její věci se na ulici objevily, když zrovna nebyla doma. O incidentu se dozvěděla od sousedky, která jí telefonovala.

Foto: Profimedia.cz

Věci se objevily poházené na ulici.

„Myslela jsem, že se zhroutím. Každý, kdo prošel okolo, si musel myslet, že jsem bůhvíkdo,“ říká Rossová, která má naštěstí možnost bydlení u svých známých a kamarádů.

Pomáhat přišli sousedé

Pomoci se dočkala i od pracovníků odborového svazu nájemníků Living Rent. Na místě druhý den rovněž asistovala i policejní hlídka. Pomocnou ruku nabídlo i několik lidí ze sousedství.

„Takové ponižující zacházení si nikdo nezaslouží. Znám Jeanette už léta a vím, že se dlouho snažila s majitelem domluvit na novém bojleru,“ potvrdil Frank Sid, kamarád Rossové, jenž na místě rovněž pomáhal uklidit rozházené věci.

Zda bude mít incident právní dohru, zatím není jasné. Do pronajatého bytu se však Rossová už s největší pravděpodobností nevrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám