Hlavní obsah

Spolujezdce obvinili z řízení v opilosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Devatenáctiletý Nor se nestačil divit, když byl obviněn z řízení pod vlivem alkoholu, zatímco vůbec neseděl na místě pro řidiče, a ani klíčky nebyly v zapalování zasunuty. Ve voze byl navíc přítomen naprosto střízlivý šofér.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Oysten Haakanes, který se svým přítelem mířil po menší oslavě domů, se zastavil u benzínové pumpy, aby něco zakousl. Zatímco na sedadle pro spolucestujícího jedl hot dog, naklonil se k autopřehrávači, aby vyměnil cédéčko. Nechtěně přitom vyřadil páku na neutrál a auto se rozjelo.

Policii neunikl

Překvapený Oysten ihned zareagoval a ruční brzdou vozidlo zastavil přibližně po třech metrech, uvedl server Ananova. Bohužel si ho ale všimnul bystrý policejní strážník, který "opilého řidiče" zadržel.

"Je to nespravedlivé," postěžoval si později mladý Nor. Nezbývá mu teď ale nic jiného, než akceptovat soudní rozhodnutí. Soud dal totiž za pravdu policii a Haakanese uznal vinným z řízení v opilosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám