Hlavní obsah

Spletl si kámen s nosorožcem, od zvířete jej dělily centimetry

Obrovské štěstí měli Andrew Taylor a Sam Vorster, když se vraceli z pozorování gepardů. Proti jejich jeepu se neuvěřitelnou rychlostí rozeběhl nosorožec, který zastavil asi 20 centimetrů od dveří spolujezdce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Spletl si kámen s nosorožcem, jen zázrakem vyvázli bez zraněníVideo: Caters Tv, AP

 
Článek

Video, které bylo pořízeno na konci června letošního roku v jižní Africe, ukazuje, jak se více než tunový nosorožec dvourohý řítí na jeep. Zhruba 20 centimetrů před ním se zastavuje a odchází pryč. Uvnitř pak nechává dva zaskočené pasažéry.

Sam, který si v ten den zapomněl dioptrické brýle a zpočátku si myslel, že je nosorožec jen velký kámen, řekl: „Jeli jsme pozorovat gepardy. Když jsme se vraceli zpět, uviděl jsem kámen, který do těch míst nezapadal. Ukázal jsem jej Andrewovi. Ten se začal smát a řekl mi, že to není kámen, ale nosorožec.”

„Na místě jsme se skřípěním brzd zastavili. To u nosorožce okamžitě vzbudilo zvědavost. Rozeběhl se proti nám a my nestačili zareagovat. Zastavil zhruba 20 centimetrů od auta. Začali jsme se chichotat a nevrlý nosorožec odkráčel pryč,” popsal muž setkání s nosorožcem.

„Během natáčení videa jsem upustil telefon, protože mi Andrew skočil na klín. Když jsme se pak na to video dívali, smáli jsme se jako dvě školačky,“ doplnil Vorster k nečekané příhodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám