Hlavní obsah

Spisovatelka odkázala byty čivavě a pinčovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři luxusní byty v domě v exkluzivní čtvrti v Rio de Janeiru odkázala brazilská spisovatelka Nélida Piňónová svým dvěma psům, čivavě a trpasličímu pinčovi.

Foto: Profimedia.cz

Brazilská spisovatelka Nélida Piňónová

Článek

Piňónová, která je mnohými považována za největší brazilskou spisovatelku současnosti, zemřela minulý týden v 85 letech v Lisabonu.

Spisovatelka, jež měla i španělské občanství, skonala 17. prosince v lisabonské nemocnici, kde podstoupila operaci žlučníku. Když se její stav výrazně zhoršil, nemocnice po jejím naléhání udělala výjimku a umožnila návštěvu jejích dvou mazlíčků. „Bylo to smutné, ale krásné rozloučení,“ uvedla autorčina asistentka Karla Vasconcelosová, která se o dva psy bude starat.

„Budu správcem jmění, ale dědičkami jsou ony. V závěti je rovněž napsáno, že byty se nesmějí prodat, dokud budou ,holky‘ naživu,“ řekla s odkazem na dvě fenky Vasconcelosová deníku Folha de Sao Paulo.

Byty jsou jejich vlastnictvím, dodala. Fenky Suzy a Pilara byly podle ní jako spisovatelčiny děti, dostaly i její příjmení Piňónová a měly evropský pas.

Vdova ve Francii odkázala peníze vesnici, ta je poslala obyvatelům k Vánocům

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám